Lånetyper på nettet

Når man er på udkig efter et godt og brugbart lån til det formål, man ønsker at bruge penge på, er det naturligvis relevant at vide, hvad det er for nogle lånetyper, der er at finde på det danske marked. Det er naturligvis ikke ligegyldigt, hvilken lånetype man vælger at optage, når man går med tanker om at låne penge på nettet, og det er ikke alle lånetyper, der tilbydes hos den enkelte låneudbyder. Markedet bugner med forskellige typer af lån, og det betyder derfor også, at man til hver en tid skal se sig godt for, inden man slår til og vælger at søge om et specifikt lån. Der behøver aldrig færre langt fra tanke til handling, og sådan er det heller ikke, når det handler om lån. Når det kommer til de mest attraktive og velkendte lån på markedet, vil der være tale om følgende:

  • Forbrugslån
  • Kviklån
  • Kassekredit
  • SMS-lån
  • Lån penge trods RKI
  • Udbetaling weekend.
  • Privatlån
  • Rentefrit lån
  • Billån
  • Boliglån

Hvilken lånetype, der er den mest fordelagtige at optage, afhænger naturligvis af, hvad formålet med lånet er, men også hvilke præferencer man har for den lånetype, man ønsker sig. Nogle af lånetyperne siger sig selv, når det kommer til, hvornår det er oplagt at optage et sådan lån, mens der er andre lånetyper, hvor det kan være mere svært at gennemskue, hvornår det er bedst at optage et sådan lån. Med nedenstående oversigt vil det blive muligt at få et indblik i de forskellige lånetyper, og derefter er det blot at beslutte sig for, hvilket lån det er, man ønsker at optage. Med en lånesammenligner online vil man også kunne finde ud af, hvilke låneudbydere på markedet der tilbyder de forskellige lånetyper. Det behøver ikke være svært at optage et lån online – uanset hvilke lånetyper man går efter, og det er noget, der er gældende for alle mennesker.

Hvornår er det godt at optage et forbrugslån

Man kan vælge at optage et forbrugslån, når man er ude efter at låne penge til alt, hvad der har med forbrug at gøre. For nogle mennesker kan det være svært at vide, hvad der specifikt menes med et forbrugslån, men forbrug kan dække over alle tænkelige former for forbrug for den private person. Der kan være tale om forbrug ved både større og mindre anskaffelser, men der vil også være tale om forbrug, hvis man har behov for et lån til at have flere penge mellem hænderne i hverdagene. Et forbrugslån kan også bruges på rejser og fornøjelser, ligesom der også vil være tale om forbrug, hvis man skal bruge pengene til en tandlægeregning eller til uforudsete udgifter. Med andre ord kan et forbrugslån bruges på alt, hvad man som menneske har brug for i dagligdagen, og der er snart ingen grænser for, hvad dette kan være. Et forbrugslån kan også bruges på gaver, fester, en ny computer, en smartphone og mange andre ting. Hvis man vælger at optage et forbrugslån, vil man kun i sjældne tilfælde skulle oplyse til låneudbyderen, hvad pengene skal bruges på, og det sikrer stor frihed.

Hvad er fordelene ved et kviklån

Med et kviklån har man mulighed for at få pengene hurtigt udbetalt, men man skal i den forbindelse som regel også være i stand til at betale lånet tilbage i løbet af meget kort tid. Det anbefales kun at optage lånetyper, hvis man kender sin fremtidige økonomi og med garanti ved, at man har økonomisk råderum til at betale den ydelse, der skal betales, i al den tid, lånet løber over. Der er ingen grund til at lege med ilden, og sådan er det også, når det kommer til et lån som kviklån – og man skal derfor også altid være opmærksom på, hvor lang en tilbagebetalingstid der er på lånet hos den enkelte låneudbyder.

Hvornår skal man optage en kassekredit?

At optage en kassekredit kan være en fordel i rigtig mange tilfælde, og med en kredit ved hånden har man altid mulighed for at dække eventuelle uforudsete udgifter. Med en kassekredit behøver man heller aldrig være bange for ikke at have penge nok, for med en kredit ved hånden, kan man når som helst trække på den. Man skal naturligvis være varsom med ikke at bruge hele kreditten på den første dag, for så vil det i mange tilfælde være mere fordelagtigt at optage et helt almindeligt lån. Man kan i mange tilfælde få en kassekredit med en både god og fordelagtig rente, og det gode ved kassekreditten er også, at man kun betaler renter for den del af kassekreditten, som man anvender – dette er i modsætning til det almindelige lån. Man skal altid huske, at man skal betale kassekreditten tilbage, men i de fleste tilfælde kan man beholde sin kassekredit så længe, at man ønsker det – når blot man betaler renterne og eventuelle ydelser månedligt.

Hvornår skal man optage et SMS-lån?

Et SMS-lån kaldes i nogle tilfælde også for et mobillån, og hvis man ønsker at ansøge om denne lånetype, vil man for det meste erfare, at det er langt dyrere end mange andre lånetyper. Omkostningerne vil som regel nemlig være meget høje sammenlignet med lånets løbetid. Den fordel, der er ved denne lånetype, er, at man kan få pengene udbetalt med det samme, ansøgningen er godkendt, og det kan gøre lånet ideelt i flere sammenhænge. Man skal dog altid tænke sig godt om, inden man ansøger om et SMS-lån, og i den forbindelse skal man klargøre med sig selv, om man reelt har brug for pengene.

Hvad er fordelen ved et mikrolån?

Når der er tale om et mikrolån, er der som regel tale om et lån, hvor det blot er et lille beløb, man låner. I de fleste tilfælde vil der derfor være tale om et lån i størrelsen 1.000 – 3.000 kr., men der kan den dag i dag også være tale om et beløb, der er endnu mindre og endda helt ned til 100 kr. Fordelen ved dette lån er, at man kan nøjes med at låne et lille beløb, hvis det kun er det, man står og mangler, og på denne måde kan man være sikker på, at man ikke ender med at låne mange penge, som senere kan blive uoverskuelige at betale tilbage. Der vil dog ofte foreligge det krav, at beløbet allerede skal betales tilbage inden for 30 dage, og man skal derfor være sikker på, at man økonomisk er i stand til det, inden man ansøger om at optage et mikrolån. I nogle tilfælde betegnes et mikrolån også som et minilån.

Lån penge trods RKI

Selvom det kan være svært at låne penge trods RKI, så er der alligevel efterhånden en del muligheder for denne kundegruppe. Der findes både gode og billige lån, og der er flere og flere låneudbydere på markedet med denne lånetype, og det betyder, at man godt kan låne penge trods RKI.

Udbetaling weekend

Hvis man vælger et lån med udbetaling weekend, vil man kunne få pengene udbetalt i både weekender, ferier og på helligdage. Det betyder med andre ord, at man kan få udbetalt lånet, når man har brug for det. Fordelen ved denne lånetype er, at man ikke skal vente på, at det bliver mandag eller hverdag, før man kan modtage det lån, man har ansøgt om, og i mange tilfælde er det meget relevant netop at få et lån udbetalt i weekenden.

Privatlån

Når der er tale om et privatlån, så er det et ganske almindeligt lån, der kan optages af alle privatpersoner i Danmark. Når der er tale om privatlån i almindeligt regi, vil der som regel være tale om det såkaldte forbrugslån, og privatlån er altid lån, der går uden om de almindelige banker. Det er altid både nemt og sikkert at optage et privatlån, og det kan tilmed gøres via mobilen. Det har faktisk aldrig været lettere at låne penge.

Rentefrit lån

Det er meget sjældent, at det er gratis at låne penge, men det vil alligevel være muligt at finde et lån online, der er rentefrit. Det er nemlig muligt at finde låneudbydere på markedet, der eksempelvis tilbyder, at man kan få et lån uden renter i en periode. Det vil blandt andet sige, at nogle låneudbydere kører med et tilbud i en periode, og flere steder er det set, at man kan få helt op til 30 dages rentefrit lån. Det betyder med andre ord, at hvis man optager et lån hos en af disse låneudbydere, og har mulighed for at betale lånet tilbage i løbet af den rentefri periode, vil det ikke koste en krone at optage lånet. Man skal dog lede længe, før man finder frem til et rentefrit lån, men hos blandt andet låneudbyderen Vivus køres der fra tid til anden sådanne tilbud til førstegangslånere.

Billån

Det er muligt at finde et billigt billån på nettet, og denne lånetype benyttes altid, når man ønsker at anskaffe sig en bil, uanset om der er tale om en ny eller brugt bil.

Boliglån

Et boliglån kan være svaret for dem, der er på udkig efter en ejerbolig, men et boliglån kan også være aktuelt, hvis man ønsker at bygge nyt, bygge til eller renovere den bolig, man ejer. Med et boliglån er der rigtig mange muligheder.