Forbrugslån i Danmark

Med et forbrugslån kan man låne penge til at sikre sig sin egen frihed. Et behov for flere penge kan altid pludseligt og uventet opstå, og det er ikke altid, at der er plads i budgettet. Når der ikke er plads i budgettet til det, der skal betales, eller til det, man ønsker sig, kan det give god grund til rigtig mange bekymringer – og det er snart uanset, hvad det er, pengene skal bruges på. Det kan være, man har brug for noget nyt til hjemmet, eller at det er kommet til den tid, hvor man har brug for nyt tøj til vinteren, men hvor man ikke har pengene til det. Det kan også ganske simpelt være, at man har brug for en helt ny computer, fordi man skal starte på et studie, og det kan også være, at bilen, huset eller sommerhuset trænger til at blive repareret. Hvis man har brug for penge, skal man altid begynde at lede efter fordelagtige løsninger, der kan hjælpe på de udfordringer, man har.

Der er rigtig mange, der vælger at gå til enten familie eller venner, og der er også mange, der vælger at gå til banken for at tale om de muligheder, der er. Det er dog således, at hvis man blot har brug for et mindre beløb, er der sjældent nogen grund til at gå til banken, da det i langt de fleste tilfælde ikke vil kunne betale sig. I den helt almindelige bank vil der nemlig som oftest være tale om en låneproces, der er meget langsommeligt, og det er de færreste almindelige banker, der er villige til at låne små beløb ud. Banker tjener klart flest penge på at låne større summer af penge ud, og de vil samtidig helst låne penge ud til privatpersoner (se definition på “privatpersoner” på Ordnet.dk her), der i forvejen er i besiddelse af større værdier som eksempelvis hus, båd eller bil.

På denne måde sikrer banken også sig selv, at den ikke havner i en risikofyldt situation med mennesker, der ikke kan betale et givent lån tilbage. De fleste ved også, at hvis man vælger at låne penge i en bank, kan man kun låne penge til bestemte formål, og man vil samtidig skulle sidde og forklare, hvad det er, man reelt skal bruge pengene til. Der er rigtig mange tilfælde, hvor banken vil sige nej, og det vil de særligt, hvis de ikke kan se et formål med lånet, og det betyder derfor, at det kan blive både svært og udfordrende at låne penge i banken til det, man går og drømmer om. Hvis man ønsker at låne et mindre beløb, vil der være tale om et forbrugslån, og det er ofte en god idé at ansøge om denne lånetype online.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån henvender sig altid direkte til det private forbrug, og med andre ord er det et lån, der ikke retter sig mod et specifikt formål. Det er derimod et lån, som den private forbruger selv kan råde over, og som denne selv bestemmer, hvad det skal bruges på. Hvis man mangler noget i sin hverdag, og det er noget, der kræver penge, kan man som privatperson vælge at optage et lån og drage store fordele af dette.

Det er muligt at optage forbrugslån både hos den almindelige bank og online, men der vil altid være forskelle på denne måde, som processen foregår på. Når man ansøger om et forbrugslån online, vil det ikke kræve, at der skal stilles sikkerhed for lånet, og det åbner muligheden for, at mange mennesker, der ellers ikke ville kunne optage et lån, kan låne penge. Man skal i sådanne tilfælde nemlig ikke fremvise dokumentation på, at man ejer nogen former for værdier.

Har du brug for flere lånemuligheder? På Pengeinfo.dk får du en oversigt over de billigste forbrugslån, mens du på Laanpenge247.dk finder forbrugslån til enhver anledning.

Selvom man også kan optage et forbrugslån i en helt almindelig bank, foregår det oftest på en anden måde, og låneprocessen vil her som regel være meget længere, og man vil samtidig skulle fremvise dokumentation, før et lån overhovedet kan blive en realitet. I Danmark er det ikke nogen hemmelighed, at netop et forbrugslån er et af mest almindelige lån, men man vil som låneansøger også opdage, at det hele er meget nemmere, når man ansøger online om et lån i stedet for at gå til en helt almindelig bank.

Online skal man nemlig heller ikke forsvare, hvorfor det er, man ønsker at optage et forbrugslån, og hvad det er, hensigten med lånet er. Man er langt mere frit stillet, når man ansøger om et lån online, og man er som låneoptager også selv med til at bestemme, hvor stort et lån man ønsker at optage. Når man ønsker at optage et forbrugslån, vil man også opleve, at låneprocessen online er af en helt anden karakter og langt nemmere, og det handler udelukkende om at finde den rette låneudbyder og derefter gå i gang med den ansøgning, der er krævet, for at det kan blive muligt at låne penge. Hvis man er heldig og bliver godkendt til et lån, er der gode chancer for, at en låneaftale skal underskrives med NemID. Det har faktisk aldrig været nemmere at optage et forbrugslån i Danmark, end det er i dag.

Hvorfor skal man optage et forbrugslån?

Der findes naturligvis mange andre typer af lån på markedet end netop forbrugslån, og det kan være fristende at optage et hvilket som helst lån. Der er dog nogle gode grunde til, at folk netop vælger at optage forbrugslån, og den helt store fordel er naturligvis, at der ikke skal stilles sikkerhed for denne lånetype, når det optages online. Der er også mange låneoptagere, der oplever stor glæde ved, at de ikke skal fortælle låneudbyderen, hvad pengene skal bruges på – for sådan har det jo aldrig været hos de helt almindelige banker. På denne måde adskiller et forbrugslån sig fra et boliglån, der jo går til et forudbestemt formål.

Som regel vil man opleve, at det ingen dokumentation kræver at ansøge om et forbrugslån, og at det blot kræver NemID til underskrivelse af både låneansøgning og låneaftale. Sommetider vil man dog også opleve, at låneudbyderen indhenter oplysninger via eSkat, og at det er noget, man giver samtykke til. Hvordan reglerne er hos den enkelte låneudbyder, vil man som låneansøger altid blive informeret om. Når først man har pengene, bestemmer man helt selv, hvad det er, man vil bruge dem på, og det er uanset, om man ønsker at bruge dem på en dyr rejse, nye materielle goder, eller om man ganske simpelt ønsker at have dem stående på sin konto.

Man kan altid tage udgangspunkt i sine egne personlige behov, når man optager et lån. Et lån vil som regel altid skulle betales tilbage med faste, månedlige rater, og man har som regel selv indflydelse på, hvor meget der skal betales – og det giver stor frihed. Derfor skal man altid være realistisk i forhold til egen økonomi, når man optager et lån, og man skal være sikker på, hvad det er, man reelt skriver under på, når det kommer til låneaftalen. Sommetider kan et forbrugslån være en økonomisk løsning, der er meget kortvarig, og det betyder derfor også, at der ofte er meget høje renter forbundet med denne lånetype.

Renten kan dog være meget forskellig, alt efter hvor man går hen, og det er derfor en god idé altid at sætte sig ind i, hvor meget renten ligger på hos den enkelte låneudbydere online. Det er nemlig aldrig lige meget, hvor man vælger at optage det forbrugslån, man går og drømmer om. Man bør altid kun ansøge om et forbrugslån, som man føler det nødvendigt at optage, og det kan derfor kræve grundige overvejelser, så man giver sig selv de bedste betingelser.

Hvilke fordele er der ved et forbrugslån?

Der er naturligvis mange gode fordele ved at optage et forbrugslån online, og det er også nogle af disse fordele, der gør det attraktivt at låne penge online frem for hos den helt almindelige bank. Når man går med tanker om et forbrugslån, har man sikkert allerede hørt om flere af disse fordele, men det er altid godt at få listet nogle af de vigtigste igen, så man har det fulde overblik. Fordelene ved at optage et forbrugslån online er blandt andet som følger:

  • Man skal som privatperson ikke stille nogen former for sikkerhed for et forbrugslån, der optages online. Dette vil man skulle, hvis man går til den almindelige bank.
  • Man skal ikke fremvise dokumentation på, hvad pengene skal bruges på.
  • Man vil altid få en både effektiv og hurtigt behandling af ens låneansøgning, og der vil hurtigt foreligge et svar på, om man bliver godkendt til et lån eller ej.
  • Udbetalingen af lånet vil være meget hurtig, og man kan få mulighed for at få pengene senest dagen efter, at man har sendt en ansøgning af sted.
  • Man kan ansøge om et lån med sin smartphone, tablet eller computer. Det betyder med andre ord, at man kan søge om et forbrugslån, uanset hvor man er, og man kan gøre det på præcis det tidspunkt, hvor man har lyst.
  • Der er stor konkurrence på det online lånemarked, og det betyder, at det er muligt at finde attraktive løsninger. Det er faktisk muligt at optage et lån, der er billigere, end det nogensinde før har været.

Hvilke ulemper er der ved et forbrugslån?

Der kan naturligvis også være nogle ulemper forbundet med at optage et forbrugslån, og det er en rigtig god idé at have taget stilling til disse, inden man kaster sig ud i at låne penge på denne måde. Når man ansøger om et lån online, er det nemlig en forudsætning, at man selv er i stand til at tage stilling til sin egen økonomi, og om man overhovedet har reel mulighed for at betale pengene tilbage igen. Det modsatte er gældende, når man ansøger om et lån hos en helt almindelig bank, for her vil man ofte opleve, at banken hjælper en et godt stykke hen ad vejen. Man skal sikre sig selv, at man ikke kommer til at optage et lån, der i sidste ende kan komme til at ruinere en. Ulemperne er som følger:

  • Det kan være en meget dyr oplevelse at optage et forbrugslån. Selvom låneudbyderne muligvis giver udtryk for, at det er billigt at låne penge, så forholder det sig sjældent sådan i sidste ende. Enhver låneudbyder skal nemlig tjene penge på, at mennesker låner penge hos dem, og derfor er der naturligvis nogle renter forbundet med et lån, som skal betales tilbage. Det er ikke nogen hemmelighed, at det ofte kan være en forholdsvis billig fornøjelse at låne penge hos en helt almindelig bank, men processen er derimod noget mere krævende, og det kan samtidig være sværere at få lov til at låne penge. I følge denne artikel fra Forbrugerrådet Tænk skal man ikke altid lade sig friste af at låne penge online – i hvert fald ikke før, man har taget stilling til alle de renter og omkostninger, der er på lånet.
  • Der kan være alvorlig konsekvenser forbundet med at optage et lån. Hvis man er blevet fristet til at optage et forbrugslån online, som man ikke senere kan betale tilbage, kan det blive en meget dyr fornøjelse. Man kan komme ud for at skulle betale rykkergebyrer, der er dyrere, end man forventer, og i værste tilfælde kan man ende med at blive registreret som dårlig betaler i RKI. Når først man er endt her, kan ens økonomiske muligheder være minimeret i fremtiden, og blot det at skulle have et helt almindeligt mobilabonnement kan blive en udfordring. Man må være opmærksom på, at det kan få alvorlige konsekvenser at låne penge, så man skal tænke sig godt om, så man er sikker på, at man kan betale et lån tilbage til rette tid.
  • Ikke mulighed for megen rådgivning. Når man låner penge online, er der udelukkende mulighed for minimal rådgivning omkring et lån – og det modsatte er gældende, hvis man går til en helt almindelig bank. I en almindelig bank vil man nemlig møde en rådgiver, og det kan derfor være en proces, der er langt mere tryg, da man på denne måde får mulighed for at tale alle aspekter omkring et lån igennem. Sådan er det ikke, når man låner penge online, og man skal derfor huske at læse det med småt. Man har dog som regel mulighed for både at ringe og skrive til kundeservice hos langt de fleste låneudbydere, men man vil her ikke opleve, at det er muligt at tale sin egen økonomi igennem. Hvad man har brug for, ved man kun selv, og det handler om at være realistisk i forhold til sig selv – og gøre det, der er brug for.

Tips og tricks til forbrugslån

Når man har forholdt sig til både fordele og ulemper ved at optage et forbrugslån, kan man også beslutte sig for, om det er det, man ønsker sig. Herefter kan man også vælge at sætte sig endnu mere ind i, hvad det vil sige at optage et lån – og man kan læse de forskellige regler og vilkår, som der er hos de enkelte låneudbydere. Det anbefales aldrig at slå til, før man har sat sig ind i alt det, der er krævet. Det bedste, man kan gøre, er at starte med at ansøge om et forbrugslån flere forskellige steder online, for kun på denne måde vil man være sikker på at kunne optage det lån, der er bedst. Der er mange, der skynder sig ud at låne penge, men det er aldrig en god idé, for det vil oftest betyde, at man optager et lån, der er altid for dyrt og ikke til at betale tilbage. Når man skal sammenligne forbrugslån online, er det rigtig smart at gøre det ved hjælp af en fordelagtig og professionel lånesammenligner, og det er i den forbindelse også altid det mest smarte at forholde sig til ÅOP på de forskellige lån, for det er denne størrelse, der har noget at sige om omkostningerne ved lånet. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent, og når man kigger på dette tal, vil man finde ud af, hvad alle de årlige udgifter er for et lån. Det er netop derfor også denne størrelse, der altid er relevant at se på, når man skal forholde sig til et lån – men også når man skal sammenligne lån med hinanden. Det anbefales altid at slå til hos den låneudbyder, der har den laveste ÅOP.

Er det en god idé at optage et forbrugslån?

Sidst, men ikke mindst, bør man tage stilling til, om det er en god idé at optage et forbrugslån eller ej. Det kan sommetider være meget nemt at optage et forbrugslån, mens det til andre tider vil være svært. Det er dog som sådan ikke en god idé at optage denne lånetype, da man kan blive afhængig af at få flere penge mellem hænderne og samtidig kunne gøre det, man ellers ikke ville kunne. Der er altid andre måder at finde penge på end ved at låne penge, og man kan eksempelvis tage et arbejde eller sælge nogle af de ting, man har. Dermed ikke sagt, at det altid er en dårlig idé at optage et forbrugslån – for det er det ikke, når blot man gør det i nødstilfælde, og man samtidig har økonomiske midler til at betale lånet tilbage igen.