Kassekredit 2019

Hvis du overvejer at låne en mindre sum penge nu og her, skal du måske se nærmere på kassekredit. En kassekredit er ikke det samme som et traditionelt lån. Der er en række fordele og ulemper ved at optage en kassekredit i stedet for et lån. Her kan du læse nærmere om hvad en kassekredit er, og hvordan du får mest muligt ud af din kredit. Det er selvfølgelig forskelligt, hvorfor man kan få brug for en kassekredit. Der er ikke nogle rigtige eller forkerte grunde til at søge kredit.

Typiske årsager til kassekredit

 • At lønnen ikke er gået ind til tiden, og du skal betale regninger.
 • Regninger som kommer uventet og er højere, end du havde regnet med.
 • At du skal flytte og mangler de sidste penge til depositum. – Måske imens du har dobbelt husleje i en periode.
 • Det simpelthen er på tide at komme ud at rejse, selvom økonomien ikke er helt til det.
 • Ønsket om en økonomisk sikkerhed på rejsen. – I tilfælde af uforudsete udgifter til fly, bagage der ikke er kommet frem eller lægehjælp.
 • Det er en kold vintermorgen, og bilen har besluttet sig for ikke at ville starte.
 • Din cykel er blevet stjålet, og du har brug for en ny.
 • Eksamensperioden er gået i gang, og din computer er brudt sammen.
 • Perioden mellem arbejdsløshed og dagpenge. – Eller mens du venter på den første løn fra det nye job.

Et bevilget overtræk

En kassekredit er i sagens natur et bevilget overtræk. Det betyder, at du undgår, at tage overtræk i banken. Der er situationer, hvor man rammer bundlinjen på sin konto. Her er gode råd – eller overtræk – dyre. Hvis du ikke har en kassekredit, koster det mange penge at gå i minus. Og nogle gange har du slet ikke lov til at gå i minus. Det kan være en god hjælp at kunne trække lidt over, når du står og skal købe ind den 29. i måneden. – Og kassen er tom. Du ved, at der kommer penge indenfor de næste par dage, men det giver dig jo ikke aftensmad i dag.

Når du optager en kassekredit, skal du ikke stille sikkerhed. Det skal du normalt, når du tager et almindeligt banklån. Der er altså ikke noget krav om, at du har fast ejendom eller lignende. Normalt er din indtægt heller ikke afgørende for, om du må tage en kassekredit.

Kassekredit i korte træk

 • Ikke et lån men et bevilget overtræk.
 • En løsning der kan hjælpe dig nu og her.
 • Mulighed for at låne penge uden løbetid.
 • En god måde at undgå dyre renter på et ikke-bevilget overtræk.
 • Ofte et mindre beløb end en normalt banklån eller forbrugslån.

Bankernes kassekredit

Hvis du er glad for din bank, kan du overveje at anmode om en kassekredit her. En kassekredit i banken har den store fordel, at du på den måde har alle dine bankforretninger samlet ét sted. På den måde er det nemt og overskueligt for dig at have overblik over din økonomi. Normalt er din kassekredit knyttet til dit Visakort, og du kan bruge det uden at skulle tænke nærmere over det. Når du tager kassekredit i din bank, skal du måske aftale et møde med din bankrådgiver.

Rådgiveren kan fortælle dig nærmere om vilkår og betingelser for kreditten. Det er dog også nogle gange muligt at ansøge om kassekredit via din selvbetjening i din netbank. Nogle mennesker føler sig dog ikke specielt knyttet til deres bank. Og synes ligefrem det er ubehageligt at gå i banken. Hvis det er tilfældet, er det måske en idé at undersøge andre muligheder for kassekredit.

Online kassekredit

Hvis du gerne vil finde et alternativ til banken, kan det være en mulighed at søge online. Der er mange forskellige kreditinstitutter, der udbyder online lån og kredit. Som oftest er online ansøgninger hurtigere ekspederet end en ansøgning nede i banken. Hvis du beslutter dig for at søge om kredit online, skal du huske et par ting. Først og fremmest skal du selvfølgelig undersøge markedet. Find ud af, hvor de bedste deals er. Og hvad du helt præcis leder efter. Det er meget nemt at søge online. Det eneste, du skal have, er internetadgang. Derfor kan du søge, hvor end du befinder dig i verden.

Kassekredit med NemID

Når man ansøger online, skal man for det meste bruge sit NemID. Det er den sikreste måde, fordi du er den eneste, der kan bruge dit NemID. På den måde er du sikker på, at der ikke er andre, som kan låne penge i dit navn. Du skal normalt indvilge i, at kreditinstituttet får adgang til dine personlige oplysninger. Det gælder bl.a. din indtægt og dine udgifter. En online kassekredit kan godt have høje renter. Det kan blive problematisk, hvis du ikke regner med at kunne betale tilbage inden for relativt kort tid. Omvendt er det ikke det store problem, hvis der er tale om en saltvandsindsprøjtning umiddelbart inden lønningsdag.

Forbered dig

Du skal forholde til til nogle ting, inden du ansøger om at få en kassekredit. Det er altid en god idé at være godt forberedt. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser hen ad vejen. Først og fremmest skal du have et realistisk overblik over din økonomi. Se på, hvor meget du har brug for. Og hvor meget, du har mulighed for at låne de forskellige steder. Der er ingen grund til at sætte dig selv for hårdt i det. Men det giver heller ikke mening at få for lille en kassekredit.

Der er også nødvendigt at forholde sig til tilbagebetaling. En kassekredit er et lån, selvom det er en anden type af lån og egentligt et bevilget overtræk. Ikke desto mindre skal det betales tilbage på et tidspunkt eller over en periode. Derfor skal du heller ikke ansøge om en større kredit, end det reelt er muligt at betale tilbage. Da kassekredit ofte har en høj rente, skal du helst kunne betale tilbage indenfor en overskuelig fremtid. Ellers risikerer du, at kreditten bare vokser med sine egne renter. Når det er sagt, så giver det noget pusterum og luft at have en kassekredit.

Det er dit valg

Når du søger om at få lov til at låne penge, er det 100% dit valg. Du vælger selv, hvor meget og hvor du vil låne. For nogen er det grænseoverskridende at gå ned i banken. Og for andre er det helt ligetil. Banken vil some udgangspunkt gerne låne penge ud. De tjener penge på renterne, og du går altså ikke tiggergang derned. Og hvis du ansøger om kassekredit online, er det endnu lettere end nogensinde før.

Skulle det ske, at banken eller kreditinstituttet ikke vil bevilge en kassekredit, er der masser af andre muligheder derude. Slaget er ikke tabt, bare fordi man får nej et sted. Det kan også være, at svaret er ja, men prisen er dårlig. Eller vilkårene ikke virker helt gennemskuelige.

Undersøg markedet

Det er altid en god idé at undersøge markedet, før man optager nogen som helt former for lån. Måske har din bank simpelthen en dårlig deal. Hvis du vælger at indhente tilbud fra andre banker, gør du ikke noget forkert. Du skylder ikke din bank en forklaring. Hverken hvis du beder om tilbud fra online institutter eller andre banker. Låner du online, behøver du ikke engang at skifte bank. Og skulle der være et bedre tilbud hos en anden bank, er der ingen grund til at blive, hvor du er.

Danskerne er kendte for at beholde deres bank, forsikring, elselskab osv. uden egentligt at reflektere over det. Det handler i højere grad om tryghed end om at gøre en god forretning. Der er en misforstået loyalitet overfor netop denne type af virksomheder. Og det giver faktisk ikke mening. Du er kunden, og de skal yde den bedste service for dig. Du handler jo heller ikke i det supermarked med de dårligste varer og højeste priser, bare fordi du kan.

Få luft i budgettet

En kassekredit er lavet til at dække nogle bestemte udgifter, du har nu og her. Derfor skal du passe på, at de ikke brænder i lommen. Den frihed, som du får med en kassekredit, skal ikke blive et åg. Det er vigtigt, at din kredit giver dig overskud og ikke konstant dårlig samvittighed. Det sikrer du dig ved at låne pengene på en ansvarlig måde. Når du låner penge – uanset om det er kredit eller normalt lån – fungerer det fint, så længe du ved, hvad du laver.

En kassekredit er konkrete kroner og ører, som du kan bruge, lige som du vil. Det er også vigtigt at huske, så du ikke føler, at du bruger pengene forkert. Måske er det bare vigtigt for dig med nye sko inden din venindes bryllup i næste uge. Det er der ikke noget galt i. Det er dine helt egne penge, og ingen andres.

Ingen fast løbetid på kredit

At der ikke er en fast løbetid på kredit betyder, at du selv bestemmer, hvornår du betaler tilbage. På den måde betaler du altså kun renter i den periode, hvor du benytter dig af din kredit. Og når din konto igen er i plus, skal du ikke betale noget for kreditten. Det er en stor forskel på, at have kredit og optage et lån.

Du kan selv bestemme, om du vil betale tilbage hver måned eller det hele på en gang. Det er med andre ord muligt at betale i både i større og mindre bidder. Og du behøver ikke fortælle banken eller kreditinstituttet hvornår og hvordan, du betaler tilbage. Når du har fået kreditten, er det helt op til dig, hvad du gør med den. Såvel som hvornår og hvordan du betaler tilbage.

Det handler om tillid

Banken eller kreditinstituttet laver en hurtig kreditvurdering af dig. Og hvis det hele ser nogenlunde fornuftigt ud, så bevilger de dig en kassekredit. Som led i den aftale er der en tillid til, at du selv kan administrere kreditten. Det er en stor fordel på mange måder. Men det kan også være en ulempe, hvis du har svært ved at strukturere din økonomi.

For nogle mennesker bliver kassekredit til et konstant minus på bundlinjen, som hele tiden skal indhentes. Det er ikke meningen med en kassekredit. Det er meningen, at det skal give dig mulighed for at udleve din drømme nu og her. Uden at forgælde dig til evig tid eller være bundet af en lang afdragsordning.

Det skal du huske

Det er utroligt let at optage en kassekredit. Det er virkeligt gode nyheder for forbrugerne. Det betyder, at man ikke skal vente i lang tid på at få svar. Og det er helt centralt, når der er tale om penge, man har brug for nu og her. Det betyder også, at der er risiko for at foretage impulskøb og søge om kassekredit uden helt at have tænkt sig om.

Kassekredit er en fantastisk mulighed, som alle kan få glæde af. Men ligesom med alt andet, der handler om økonomi, skal man huske, at der er tale om rigtige kroner og ører. Når du nu har besluttet dig for at forkæle dig selv med med lidt ekstra luft i budgettet, så er der nogle småting, du skal huske. Når du følger disse råd, er du bedre sikret til at få den absolut bedste kredit. Vi vil allesammen gerne gøre en god handel. – Også når det handler om penge.

Tjek disse 6 punkter

 • Tænk over, hvorfor du gerne vil have en kassekredit, hvad vil du opnå med din kredit. Er det fordi, du står med pludselige regninger eller skal ud at rejse? Alle grunde er lige gode, men forhold dig til, hvad du helst vil bruge pengene på.
 • I den forbindelse skal du også overveje, hvor mange penge, du har brug for. Det giver ikke mening, at søge om 500 kroner, hvis du mangler 5000 kroner. Omvendt er det måske lidt for risikabelt at få en kredit på 30.000 kroner, hvis du er på SU og ikke har et studiejob.
 • Find ud af, hvor du får den bedste deal. Skriv til banker og kreditinstitutter og bed om uforpligtende tilbud. Du skylder ikke nogen noget ved at spørge. Og det er den eneste måde, du kan blive klogere på området.
 • Læs alt det med småt. Det er altid bedre at være på forkant med tingene end at få ubehagelige overraskelser. Det er ikke fordi, kreditinstitutterne gerne vil snyde dig. Men det sker uheldigvis nogle gange, at folk ikke er afklarede med, hvad de går ind til. Det er vigtigt, for at det kan blive en god oplevelse for begge parter.
 • Overvej, hvor lang tid du har brug for at betale tilbage. Kan du betale det hele tilbage i næste måned eller går der længere tid? Da der ikke er en fast løbetid på en kassekredit, kan det være fornuftigt at lægge et budget, hvor du indberegner tilbagebetalingen.
 • Kig på priserne. Undersøg, hvor du får en god rente og om det koster noget at få kreditten. En gratis kredit med højere rente kan være i orden, hvis du kan betale hurtigt tilbage. Hvis du omvendt ved, at det kommer til at tage lang tid, så er det måske smartere at betale for oprettelsen og have en mindre rente.

Godt rustet

Når du optager en kassekredit og ved, hvad du går ind til, er du godt rustet. Så skal du bare nyde de penge, der hurtigt kommer ind på kontoen. Alle typer af lån handler om ansvar. Det handler om ansvar over for banken og overfor dig selv. Når du lever op til det ansvar, skal du ikke stå skoleret for nogen som helst. Der er ingen, der kan bestemme, hvad du skal gøre med dine penge. Det er dine penge, og kun dine.

En kassekredit er med andre ord frihed under ansvar. Da en kredit sjældent er på enorme summer, er det som oftest også realistisk at betale tilbage indenfor en overskuelig fremtid. Der er jo også en grund til, at man ikke bruger en kredit på at betale et boliglån.

Plus og minus ved kassekredit

Der er en række både fordele og ulemper, når du optager en kassekredit.

 • Det tager stort set ingen tid at få kassekredit. Det er en enorm fordel, når du mangler penge nu og her.
 • Når man ansøger om kredit, er det meget nemt. Det er ikke raketvidenskab, hvis man lige sørger for at holde øjnene åbne og læse betingelserne.
 • Du skal ikke forklare nogen som helst, hvorfor du gerne vil have en kassekredit.
 • En ulempe kan være, at du risikerer at der er et mere eller mindre konstant minus på bundlinjen. Det kan du undgå, hvis du lægger en personlig plan for tilbagebetaling.
 • At der ikke er en fast tilbagebetalingstid (løbetid) kan både være en fordel og en ulempe. Her er det igen et spørgsmål om at tage ansvar for sin egen økonomi. For den store fordel er, at du ikke er bundet længere tid, end du reelt set har brug for de ekstra penge.
 • Det er dejligt, at man ikke skal stille sikkerhed i bolig, bil eller lignende. Alle kan altså søge om at optage en kassekredit.
 • En af de ting, der også gør det let er, at du både kan søge kredit i din bank og på Internettet.